11 Şub 2017

ZİLEYE YURT DIŞINDAN AVCILAR GELİYOR


ZİLE YABANCI AVCILARIN İLGİ ODAĞI OLDU.
Özellikle Amerikalı ve Avrupalı domuz avcıları son yıllarda gruplar halinde Zile ve köylerinde avlaniyorlar.
Sürek avında yardimci olan rehberlik yapan köylülere ve Köpeklere dolgun ücret veren turistler, aynı zamanda domuzlari avlayarak domuzlarin zararlarını da engellemeye katkı sağlıyorlar.
Özellikle son yıllarda domuz sayılarının çok hızlı artış göstermesi çiftçileri oldukça madur etmekte.
Bu turizm hareketinin gelişmesi her yönden ilçeye katkı sağlamaktadır.
"YURT DIŞINDAN AVCILAR GELİYOR"
Av turizmi için gelen kişilerin ekonomik durumları iyi kişilerden oluştuğunu söyleyen avcılarımız,  turizm şirketleri aracılığıyla yurt dışından avcılar geliyor. Zile açısından bu alan yeni, Türkiye açısından da çok yeni. Ama av turizmi önemli bir şey. Av turizmine gelen kişi sadece avlakta ödediği para ile kalmıyor. Zile’yede ekonomik anlamda katkı yapacak bir alan. Bu kişiler gelir durumları iyi. Zevk için kalkıp  avlanmaya geliyorlar.
Av turizminin gelişmesi için Türkiye’deki prosedürlerin rahatlatılması gerektiğine dikkat çeken Avcılarımız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye’de bu iş daha yeni olduğu için izinlerde sıkıntı yaşanıyor. Başka ülkelerde izinlerin prosedürleri az, av sayısı ile ilgili limitleri yüksek, bizdeyse av limitleri çok düşük dedi
 Zile kültür

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Vahşetin adı ne zaman turizm oldu? Kan ile turizm olmaz. Zile nin adını bu şekilde duyuramazsınız. Yazık Zile'ye ve Zileli lere. Nurettin