6 Kas 2012

Zile Usulü Bulgur Pilavı (Sade)

Et suyu              :3 su bardağı  
Tuz                    :2 tatlı kaşığı   (Kaya Tuzu Tercih Edilecek) 
Pilavlık Bulgur    :2 su bardağı   (Zile Hapanından Köy Bulguru Olursa Çok Nefis Olur)
Tereyağı veya margarin (erimiş)     :8 yemek kaşığı    (Köy Tereyağı Tercih Edilecek)

Yapılışı

Bir tencerede (Kalaylı Bakır Tencerede,Kapaklı ) su ve tuz , kaynatılır.Zilenin Köy Bulguru ilave edilip kapağı örtülür.Önce orta,sonra hafif ateşte ,suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir.Üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir,peçete konup kapak örtülerek 20 dakika demlendirilir.
Önce yağ kızdırılır,suyu konur ve kaynayınca bulgur salınarak da yapılabilir.
Not
Orta Anadolu Yemeklerinin İçinde ilk Sıraya gelir Her evde hemen hemen her gün yenir Anadolunun ana yemeğidir,Her yörede sıklıkla yapılır,
Yanınada Üzeri Limon sıkılmış kuru soğan salatası olursa kebabdan daha lezzetli olur Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: