4 Şub 2013

SOGUK AYRAN CORBASI ( KATIKLI AS)

Bu corba sicaklarda vaz gecilmezdir ,ben kadar cocuklarda cok sever ve isterler,ismi genel olarak soguk ayran corbasi olsada bizim Zilede katikli as diye bilinir.Ayrica diyet yapanlardanda duydum bu corbayla baya kilo veren varmis besleyici,tok tutma ozelligi olan ve sindirimi hizlandirmasi sebebiyle cok tutuluyor.

MALZEMELER:
2 su bardagi Zile Hapanından Köy yarması
1 su bardagi nohut
Istenirse1 su bardagi fasulye
Istenirse 1 cay bardagi mercimek
Tuz,su,Dere otu,Nane
Yeterince Köy yoğurdu

YAPILISI;
Geceden ıslatılmış malzemelerin üzerlerini 4 parmak gececek sekilde su eklenerek duduklu tencereye konur Üzerine 1 tatli kasigi tuz eklenerek ,Altı kısılıp 45 dakika pisirilir ve pisince yayvan bir tepsiye alinarak soğutulur diğer taraftan Diğer taraftan, yoğurdu derin bir kaba aktarıp 2 su bardağı su ekleyin ve çırparak sulandırın. Gerekirse biraz tuz eklenir Ilık hale gelen çorbaya yoğurdu ekleyip karıştırın.Çorba ne çok katı, ne de çok sıvı kıvamlı olmalı. Harca karistirilarak eklenir ,kivamini kendinize gore ayarlayabilirsiniz
Üzerine varsa incecik kıydığınız taze nane ya da kuru nane serpiştirip servise sunun. Nane bu çorbaya çok yakışacaktır.
Ayrica nane veya dereotununu ben cok yakistiriyorum ,yada sade olarak tuketebilirsiniz.

Hiç yorum yok: