9 Eki 2012

HAŞIL

MALZEMELERİ
    Su
    tuz
    Mısır unu (mümkünse fabrikasyondan kaçınalım.)
    Tereyağı (köylerde sarıyağ denen tuzlu yağ-yoksa tereyağı)

NASIL YAPILIR

Bir kaba su koyarak içine yeteri kadar mısır unu eleyiniz. Su 1 parmak yukarıda olacak. Sonrada kalınlanıncaya kadar devam edin.Papa kıvamı alınca bir tepsi yada kaba koyup tam ortasında yumruk büyüklük göz açın. Kabın dibine kadar değil hafifçe ve yağı eritip dökün. Kenardan kaşıkla alınan parçalar yağa batırılarak yanir. bir Karapapak(Papaklı) yemeğidir çok sevilir ve yenir. Dilerim tadına varırsınız. Haşil Tarifi hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: