17 Ara 2012

BAKLA DOLMASI

MALZEMESİ
    Zile Bağlarından Salamura yaprak (yarım kilo kadar)
    Zile Hapanından 2 su bardağı İnce bulgur
    1 yemek kaşığı Özkaleli salça (1 çay bardağı kadar suda ezilmiş olacak)
    1 su bardağı kuru bakla
    Gülsoy Baharatçıdan,Tuz, karabiber, Reyhan
    1 soğan (ince doğranmış)
    Kasap Sadıktan Gemikli et
    Sıcak su
Dolma üstü sosu için:
    1 Kafa Soğan
    1 Tahta  kaşığı salça
     Sıvı yağ
 YAPILIŞI
Kuru bakla 1 gün önceden ıslatılır ve ertesi gün kabukları soyulup ince doğranır (çok ince değil,bir baklayı 2 veya 3 e bölmeniz yeterli)
Kemikli et tencerenin dibine dizilir.
Diğer malzemeler çiğ olarak harmanlanır.
Hazırlanan iç malzeme yaprağa sarılır ve kemiklerin üzerine dizilir.
Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve ağzı kapalı pişmeye bırakılır.
Dolmaların pişmesine yakın küçük bir tavada sıvıyağda ince doğranmış soğan hafif pembeleştirilir ve salça eklenip bir iki daha çevrilir.
Hazırlanan sos dolmaların üzerine yayılır ve pişmesine devam edilir.
Pişen dolmalar büyük bir servis kabına veya tepsiye ters çevrilir (kemikler üzerinde kalacak şekilde).servise hazırdır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: