19 Haz 2011

ZİLE USULÜ GÜLLAÇ

MALZEMELER:
GÜLLAÇ YAPRAĞI,SÜT,YUMURTA,ŞEKER,TOZ ŞEKER, CEVİZ, TARÇIN

5-6 YAPRAK GÜLLAÇ YARISI SÜT, YARISI SU İLE KARIŞTIRILMIŞ SICAK ERİYİĞE GÜLLAÇ YAPRAKLARI BATIRILACAK VE TEMİZ BİR BEZİN ÜZERİNE KONUP 2-3 DAKİKA KURUMASI BEKLENECEKTİR.
DAHA SONRA ARASINA TOZ ŞEKER, CEVİZ, TARÇIN KATILIP BÜYÜK BİR GOFRET EBADINDA SARILACAKTIR.
3 ADET YUMURTA ÇIRPILACAK VE SARILAN GÜLLAÇLAR BU YUMURTA KARIŞIMINA BATIRILACAK VE KIZGIN SIVI YAĞDA KIZARTILACAKTIR.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN KOYU KIVAMDAKİ ŞURUBUN İÇERİSİNE KONACAK DAHA SONRA ŞURUBU İLE BİRLİKTE TEPSİYE DİZİLECEKTİR.
KALAN ŞURUP ÜZERİNDEN GEÇİRİLEREK 5-6 DAKİKA KISIK ATEŞTE PİŞİRİLECEKTİR.
DAHA SONRA SOĞUMAYA BIRAKILACAKTIR.

BİLAHARE SERVİS EDİLECEKTİR.
AFİYET OLSUN
NAZMİYE KILIÇ'TAN DERLEYEN
FEYZİ KILIÇ
28.11.2010
ATAŞEHİR İSTANBUL

Hiç yorum yok: