23 Haz 2011

ZİLE USULÜ UN HELVASI

 Zilede Un Helvası , Mübarek günlerde , Aşüre gününde , Mevlitlerde , Düğün yemeklerinde , Cenaze nin kırkında ,Sünnet düğününde,Çocuk Doğunca , Çocuk yeni yürüdüğü zaman , Askere giderken , Askerden gelince ,Yedirilir veya konu komşuya tanıdıklara dağıtırır. Birde yanında çalkama ayran olursa tadına doyum olmaz Bunlardan dolayı Zilede helvaya çok önem verilir.

Malzemeler
Yarım paket margarin
2 Su bardağı Su Değirmeni unu (Kepekli olacak)
1 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su
Süslemek için tarçın

Hazırlanışı
•Margarini erittiketen sonra unu tavaya ekleyin.
•Yaklaşık 25 dakika unun rengi koyulaşana dek karıştırarak kavurun.
•Kaynar suyun içine şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
•Kavrulmuş una yavaş yavaş şerbeti ilave edin.
•Sürekli karıştırarak kısık ateşte, helva suyunu çekene kadar kavurun.
•Demlenmesi için 15 dakika bekletin.
•Kaşıkla şekil verip, tarçınla süsleyin.

Dilerseniz kavurma sırasında 1 paket vanilya ekleyerek aroma katabilirsiniz.
Şerbet için su yerine süt kullanabilirsiniz.
Helvanıza çekilmiş ceviz içi ya da fıstık ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Tarifi veren : Boduçoğlunun Bekir usta

Hiç yorum yok: