19 Haz 2011

Zile Usulü TOYGA (Yoğurt) Çorbası

Malzemeler:

1 yemek kaşığı un
1 yumurta
½ çay bardağı yıkanmış pirinç
( Zile Hapanından Alınmış yarma ile daha güzel olur),
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı Köyden gelmiş süzme yoğurt
2 litre soğuk su veya et suyu, Tuz,

Sos  için:
½ yemek kaşığı nane, 1 yemek kaşığı Köy tereyağı, kırmızı biber

Hazırlanışı:
Nohut hariç tüm malzemelere bir tencereye koyun. Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak üzerine suyu ekleyin.
kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Eğer karıştırmassanız çorbanız kesilir. Kaynayınca ocağın altını kısın pirinç pişince altını kapatın. Tuzunu ilave edin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızı biber ile naneyi de ekleyin. Hafifçe kızartın. Karışımı çorbanızın üzerine dökün, sıcak olarak servis edin. Arzu edenler karabiber ekleytebilir.
Çorbanızı karıştırarak kaynatmazsanız, kısık ateşte yaparsanız, tuzunu erken koyarsanız ve piştikten sonra kapağını kapatırsanız çorbanın yoğurdu kesilebilir.

Hiç yorum yok: