19 Haz 2011

SULU KÖFTE

MALZEMELER:
YARIM KİLO YAĞSIZ KIYMA
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ADET YUMURTA
1 ADET KURU SOĞAN
1 KAŞIK UN
TUZ
KARA BİBER
PUL BİBER
2 KAŞIK SALÇA
MAYDANOZ
1 KAŞIK MARGARİN
4 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA 2 ADET BULYON
YAPILIŞI:
YARIM KİLO KIYMANIN İÇİNE 1ADET SOĞAN RENDELENİR.1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR KATILIR VE YOĞRULMAYA BAŞLANIR TUZU VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİR.GÜZELCE YOĞRULUNCA İÇİNE DAĞILMAMASI İÇİN 1 YUMURTA VE 1 KAŞIK UNDA KONUR YOĞRULAN KÖFTEDEN KÜÇÜK MİSKETLER YAPILIR .TENCEDEREDE MARGARİN ERİTİLİR İÇİNE SALÇA İLAVE EDİLİR 4 SU BARDAĞI ET SUYU KONDUKTAN SONRA KAYNAMASI BEKLENİR.KAYNAYAN SUYA KÖFTALER ATILIR TUZ VE BAHARAT İLAVE EDİLİR.KÖFTELER PİŞENE KADAR KAYNATILIR. SERVİS TABAĞINA ALINIR ÜZERİNE MAYDANOZ SERPİLİR............

Hiç yorum yok: