23 Haz 2011

Zile Usulü BİŞİ Tarifi


Malzemeler
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
Yaklaşık 7 bardak un,
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Ilık suyun içine mayayı koyarak eritin. Tuzu, şekeri ve yağı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. 2 saat kadar hamurun mayalanmasını bekleyin. Çukur yemek tabağına biraz yağ koyup hamurdan Limon büyüklüğüne yakın parçalar kopararak yağladığınız elinizle hamuru inceltin. Tavaya koyduğunuz kızgın yağda inceltip şekil verdiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.

sonra yanınıza ZİLE duru pekmezi alın genişce bir kaba koyun Bişiyi pekmeze batırarak yiyin ama fazla yemeyin,

Ayrıca Limon Büyüklüğünde aldığımız hamuru fazla inceltmeden muska şeklinde açılarak içine taze çökelik veyahut taze köy peyniri hafif ufalanarak taze Madenüs ile birlikte konur.Kızartılır.afiyet olsun.



1 yorum:

Pişi Tarifi dedi ki...

Bişi tarifi için teşekkürler