19 Haz 2011

Kalbura Bastı

Malzemeler :
1 Paket margarin,Veya Köy tereyağı
2 kaşık Köy yoğurdu
½ limon suyu
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
Malzemelere yetecek kadar Kepekli Değirmen unu

Şerbet için:
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1.5 kg. toz Turhal Pancar şekeri
1 tutam tuz
1 litre su

Hazırlanışı:
Unun ortası havuz yapılır. Margarin, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilerek yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir, hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, her parçanın içerisine ceviz konularak kalbur üzerinde şekli verilir. Bir tepsiye dizilerek orta ısıda fırında 30-35 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılır.

Hiç yorum yok: