19 Haz 2011

DÜĞÜ PİLAVI

DÜĞÜ PİLAVI'DA DENİR  - İnce Bulgur Pilavı


MALZEMELER:
1 ADET KURU SOĞAN
KIYMA
2 KAŞIK MARGARİN
1 KAŞIK SALÇA
1 KASE İNCE BULGUR
MAYDANOZ
2 KASE SU
YAPILIŞI:
1 KÜÇÜK SOĞAN İNCE İNCE KIYILIR.2 KAŞIK MARGARİNLE PEMBELEŞİR İÇİNE KIYMA İLAVE EDİLİR.KIYMA KAVRULDUKTAN SONRA 1 KAŞIK SALÇA İLAVE EDİLİR.2 KASE SUDA KOYDUKTAN SONRA KAYNAMASI BEKLENİR. KAYNAYAN SUYU 1 KASE İNCE BULGUR KATILIR. TUZU ,BİBERİ AYARLANDIKTAN SONRA SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.
TABİ BU ÖLÇÜLER DEĞİŞEBİLİR. SUYU AZ GELİRSE BİRAZ SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. YADA KALABALIK BİR AİLEYSENİZ ÖLÇÜLER ÇOĞALTILABİLİR.PİRİNÇ PİLAVINDAN SIKILANLAR İÇİN DEĞİŞİK YÖRESEL BİR TARİF.BENCE YEMEDEN YORUM YAPMAYIN.
AFİYET OLSUN.........YANINDA BİBER TURŞUSU VEYA 2 SALKIM YENİ KOPARILMIŞ YERLİ ZİLE ÜZÜMÜ OLURSA UFF NE DİYEYİM AFİYET OLSUN

1 yorum:

Umut Yaşar dedi ki...

Bir Turhallı olarak vermiş olduğunuz tarif için teşekkür etmek istiyorum. İnternette "düğü" kelimesi ile ilgili o kadar az şey var ki...