25 Nis 2011

Kelle Paça Ütüleme


KELLE PAÇA yemeğinin yapılışı:

Malzeme:
1 -Adet koyun ya da kuzu kellesi
4 -Adet koyun ayağı
1 -Adet işkembe
4 -Diş sarımsak
   -Kara biber
   -Toz kırmızı biber
   -Yenibahar
   -Tuz
Hazırlanışı:
Kelle ve koyun ayakları ocak ateşinde iyice ütüleyin. Tüylerin hepsini yakın. Hiç tüy kalmadığına emin olun. Sonra, beyazlayıncaya kadar, bıçakla kazıyın. Ayakların kıl dağarcığını çıkarın. Bir müddet suda ıslattıktan sonra, tekrar temizleyin.
İyice temizlenen kelle ikiye ayırın. Burnun içi yere vurarak temizleyin ve yıkayıp derin bir tencereye koyun.
Beri yanda, işkembeyi hatır hutur kayıp beyazlayıncaya kadar kazıyın.
Yıkayın ve 3-4 parçaya bölün. Limon veya portakal kabuğu ve kara biber ile iyice ovun. İki üç saat süzgeçte tutun.Bu arada, işkembeyi de yıkayıp baş ve ayakların üzerine koyun. Tuz ve yeteri kadar su ilâve edip kaynatın.
Yemek kaynayıca, tencere üstünde biriken köpüğü tamamen alın. İyice pişince, etleri kemiklerden ayırın.
Ayrı bir tencere alın, beyni kırarak çıkarın.
İşkembeyi kare kare doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp havanda dövün. Ayıkladığınız etleri, baş ve ayakların piştiği suya suya koyup 1-2 taşım kaynatın. Arzuya göre, toz kırmızı biber (elbette, isteyen pul kırmızı biber de koyabilir) kara biber, yenibahar katın. Limon eşliğinde ikram edin.

Salça sevenler, buyemeğe domates salçası da katabilir ve daha renkli bir yemek elde edebilir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Karacadag

Ustam ellerine saglik Allahim kolayliklar versin.isin hakkini bir tamam veriyorsun.

saygilarimla

Adsız dedi ki...

Gavril Tasov

Ellerine saglik Usta. Bundan güzel bir Kelle Paca Corbasi olur. Agizim sulandi vallah :)

Adsız dedi ki...

Demirbilek

Ne kadar zahmetli yorucu bir islem..yapan ustaya Allah kolaylik versin

Adsız dedi ki...

Daglibaba

Çok guzel bi video eline saglik arkadas her defasinda izlerken cok buyuk zevk aliyorum,belkide kelle pacayi cok sevdiyinden,devamini bekleriz saygilar.

Adsız dedi ki...

Sasaf
Süper bir yemek.

videoyu bakarsam, icim sulaniyor.